Små skritt kan utgjøre en stor forskjell

#Vi bryr oss

«Hos Mondaine tror vi at bærekraft er et spørsmål om respekt for planeten vår, våre kunder, våre partnere og generasjonene som kommer. I flere tiår har vi dyrket en ansvarlig ressursbruk, på jakt etter miljøvennlige løsninger og alternative materialer. Med vår track record reduserer vi kontinuerlig vårt økologiske fotavtrykk, trinn for trinn. Vi ønsker at andre klokkeselskaper skal følge vårt eksempel for å støtte de neste generasjonene.“

André Bernheim, eier og styreleder i Mondaine Watch LTD

Verdens første karbonnøytrale klokkeselskap

Mondaine Watch Ltd. er et av de første fullstendig karbonnøytrale klokkeselskapene i verden.
Livssyklusvurderingen ble beregnet av en spesialistkonsulent og inkluderer alle urkomponenter, transport til vår fabrikk, hovedkvarteret i Pfäffikon i Sveits, forretningsreiser og fra 2021 transport av klokkene til våre salgspartnere og direkte kunder .
Solcelleanlegget på fabrikktaket, bruk av vannkraft ved hovedkvarteret, reduksjon av emballasjevolum med 50 % og bruk av mer miljøvennlige materialer har hatt en positiv innvirkning på vårt karbonavtrykk.

Essence kolleksjonen

Med sin nye modellserie “essence”  går Mondaine helt nye veier enn i den tradisjonelle klokkeindustrien. Målet har vært å bruke mest mulig miljøvennlige materialer. 
Hovedelementene i selve urkassen er olje fra frøene til ricunusplanten, såkalte  castorfrø (41%). Det andre elementet er glass (30%). Resultatet er en meget robust urkasse som vil holde klokken tilnærmet ripefri i mange år.
Remmen er laget av 38% naturgummi noe som gjør remmen myk og veldig behagelig å ha på seg. Remmen tiltrekker seg heller ikke fuktighet som en skinnrem.  Klokken leveres i et mykt og tykt futteral som er laget 100% av resirkulerte plastflasker. Futteralet passer som brilleetui eller så kan det benyttes til beskyttelse av mobiltelefonen.

Veganske miljøvennlige klokkeremmer

Vi tror at plantebaserte materialer er veien videre. For ytterligere å redusere karbonavtrykket vårt har vi erstattet alle lærremmene i vår mest ikoniske kolleksjon, Classic, med vegansk drueskinn. Vi har slått oss sammen med VegeaTM – et italiensk selskap som spesialiserer seg på å gjøre vinavfall til et plantebasert alternativ i skinn.

VegeaTM er ikke bare dyrevennlig og fri for løsemidler, men også fri for tungmetaller og andre skadelige stoffer som går inn i prosessen med å forvandle kasserte drueskall, stengler og frø til vakkert plantebasert skinn.

Vårt solcelleanlegg i Biberist

Siden september 2019 har vi hatt et solcelleanlegg på taket av fabrikken vår i Biberist. Elektrisiteten som produseres fra solenergi dekker inntil 80 % av hele årsbehovet, den resterende energimengden dekkes av grønn strøm fra et vannkraftverk. Som et resultat sparer vi rundt 77 tonn CO2-utslipp hvert år.

I tillegg var vi det første klokkeselskapet i verden som tilbød klokkeresirkulering: gamle klokker (med unntak av plastklokker fra andre merker) kan sendes til fabrikken vår i Solothurn, hvor de demonteres og resirkuleres, en lukket verdibevarende materialkrets.

Vi fokuserer på påvirkning

Betydningen av bærekraftige forsyningskjeder øker.

I en kort Go for Impact-video forklarer André Bernheim, medeier i Mondaine Watch LTD, utfordringene et lite sveitsisk selskap står overfor. Det handler ikke om å finne den perfekte løsningen, det handler om hvordan man skal gå frem: forbedringer gjøres steg for steg. Til syvende og sist gir disse også økonomiske fordeler og bidrar til å sikre forsyningskjeder.

Rettferdige satsinger over hele verden

I begynnelsen av dette tiåret innledet Mondaine et flerårig samarbeid med den ideelle organisasjonen Fairventures med mål om å kompensere for våre uunngåelige karbonutslipp for gruppen og alle dens merkevarer ved å støtte skogplantingsprosjekter som en del av samarbeidet. Den ikke-statlige organisasjonen er forpliktet til sosialt ansvarlig gjenplanting av regnskogen i truede områder.
Vi har signert en langsiktig avtale med Fairventures Worldwide for å støtte deres arbeid økonomisk og dermed kompensere for karbonutslippene til hele Mondaine-gruppen.